19 juli 2012

Inredningstips - Sovrum

Visste du att sättet du inreder ditt sovrum på kan påverka din sömn? Jag tänkte dela med mig av några små tips!

Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum. Sovrummet ska vara en plats för vila och alla onödiga prylar bidrar med onödiga intryck. Undvik elektronik och arbetsrelaterade saker som dator, pärmar och telefon då de kan skapa stress. Försök att hålla ditt sovrum så tyst och mörkt som möjligt under nattetid. Undvik starka färger och använd istället gärna jordnära färger. Rött, orange samt mörkare gula toner bör undvikas då de är energifulla och därmed inte helt lämpliga när man vill varva ner. 

Möblera sängen på så sätt att du får uppsikt över dörrar samt fönster och se till att du har en vägg eller kanske en fin sängram du kan luta ryggen mot. Uttänkta avställningsytor runt sängen kan behövas för böcker, tidningar eller dylikt. Undvik hyllor ovanför sängen då de kan ge en "tryckande" känsla mot huvudet. Annan förvaring så som lådor under sängen kan vara bättre alternativ. 

Belysningen är viktig i ett sovrum. Använd dimmer för att få tillgång till både mysbelysning och starkt ljus vid städning. Använd gärna flera små ljuskällor. Har du en sängkamrat kan ni använda en varsina lampor på sängborden samt placera två riktningsbara lampor emellan er ovanför sängen. Med lampor emellan er undviker ni att blända varandra om en av er vill läsa.

Se till att din säng är skön, en ny bäddmadrass eller sköna lakan kan ge ett lyft till din säng! Besök Tempurs hemsida för produkter som sängar, bäddmadrasser, kuddar mm.Design & Splendours


Inlägget presenteras i samarbete med Tempur.

1 kommentar:

  1. Fin blogg du har, hit tittar jag in till em kaffet senare...

    SvaraRadera